Routes

Ben je gek op vis en wil je alleen ergens heerlijke vis eten of heb je de tijd en wil je een hele dag vis, visserij en visserijculturele initiatieven beleven in Friesland? Het Fiskpaad (Fries: Vis-pad) is een verzameling van leuke activiteiten en horeca-gelegenheden die een sterke link met vis, visserij en visserijcultuur hebben. Je kunt één initiatief bezoeken, maar je kunt ook zelf een route samenstellen.

Zelf je Fiskpaad route samenstellen
Je kunt op deze website zelf je route samenstellen, of je nu per fiets of met de auto wilt. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Deelnemers‘. Achter iedere deelnemer vind je een hokje waarmee je de betreffende deelnemer kunt selecteren om toe te voegen aan je route. Als je de deelnemer wilt bezoeken vink je deze aan.

Fiskpaad deelnemerpagina

Heb je alle deelnemers die je wilt bezoeken aangevinkt? Klik dan onderaan de pagina op ‘Volgende stap’.

Fiskpaad selecteren 'start-' en 'eindpunt'

In het volgende scherm kun je aangeven wat je start- en eindpunt zijn. Vink bij 1 van de geselecteerde deelnemers het hokje ‘Start’ aan en bij 1 van de geselecteerde deelnemers ‘Eind’. Onderaan de pagina kun je vervolgens een keuze maken voor een fiets- of autoroute. Heb je een start- en eindpunt aangevinkt én aangegeven of je een fiets- of autoroute wilt? Klik dan op ‘Bereken mijn route’.

Fiskpaad route

Je krijgt in het volgende scherm jouw route in beeld. Let op, de site selecteert op basis van de snelste route (niet persé de mooiste), dus mocht je ergens af willen slaan, doe dat vooral en geniet van het prachtige Fryslân!

Voorgeselecteerde routes
Binnenkort zijn er ook via deze website voorgeselecteerde routes te vinden. Houd daarvoor deze site in de gaten!

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: