Over ons

Initiatiefnemer van het Fiskpaad project is Ursa Major Services BV, dochteronderneming en projectbureau van de Nederlandse Vissersbond. Het Fiskpaad project wordt uitgevoerd in samenwerking met projectbureau Saar – Advies en projectbegeleiding Maritiem.

logoNedVissersbond_RGB

De Nederlandse Vissersbond is een belangenorganisatie voor Nederlandse beroepsvissers, eigenaren en opvarenden, in de zee-, kust- en binnenvisserij. De dienstverlening van de Nederlandse Vissersbond is gericht op de duurzame ontwikkeling van de aangesloten ondernemingen. Of het nu gaat om bemanningszaken, brandstofkosten of wet- en regelgeving, belangenorganisatie Nederlandse Vissersbond maakt zich sterk voor de belangen van Nederlandse visserijondernemers, eigenaren en opvarenden, in alle sectoren van de beroepsvisserij.

Ursa Major Services B.V.  is een dochteronderneming van de Nederlandse Vissersbond. Deze onderneming dient als projectorganisatie, ofwel als initiatiefnemer en beheerder van projecten in samenwerking met diverse partijen. Ursa Major Services B.V. is een projectbureau met ruime ervaring in het begeleiden van subsidieprojecten in de visketen in samenwerking met diverse partijen binnen de visserijsector en is gespecialiseerd in o.a. het geven van subsidieadvies, het aanvragen van subsidies, subsidiemanagement en projectmanagement.

Logo Saar
Eénmanszaak Saar is sinds 2013 actief in het maritieme werkveld op het gebied van advisering en procesbegeleiding. Saar adviseert, initieert en communiceert. Haar hart ligt bij de zee, haar passie met name in de visserij. Sociale innovatie is de rode draad in de projecten waar Saar een bijdrage aan levert. Anders denken, van het verbinden en het geven van een stem aan jongeren tot het tot stand laten komen van intersectorale verbindingen, zoals in het Fiskpaad. Als mede-initiatiefnemer van het Fiskpaad worden vanuit Saar onder andere een breed netwerk, creativiteit en organisatorische activiteiten ingebracht om het Fiskpaad tot een breed gedragen succes te maken.

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: