Waddenkwartier

Zien HIP opening waddenkwartier
Toegangspoort tot de Wadden en het Lauwersmeergebied

Het Waddenkwartier in de haven van Lauwersoog is een broedplaats voor initiatieven die de visserij met toerisme verbinden en is dé plek voor liefhebbers van het Wad en het Lauwersmeergebied! Verschillende organisaties, ondernemingen en activiteiten komen samen in het Waddenkwartier:

Het Informatie Paviljoen (HIP)
Hier ontvangen gastheren en- vrouwen bezoekers en informeren zij een ieder over de Waddenzee, het Lauwersmeer, de haven en de ruime toeristische mogelijkheden in het gebied.

Ticketoffice
Op zoek naar iets actiefs? Bij het ticketoffice koopt u kaartjes voor o.a. rondvaarten op de Waddenzee, zeehondentochten, wadlooptochten en Rescueboat tochten. Er staan ook fietsen klaar die u kunt huren voor de hele dag, een ochtend of middag.

De Visserijloods
De visserijloods is een mooi uitgevoerde ‘werkloods’ die als ontmoetingsruimte en werkplek, voor vissers en hun gasten fungeert en de plek waar het publiek kan opstappen voor een excursie met historische vissersvaartuigen, eigentijdse viskotters, waar proeverijen of demonstraties zijn, of waar je op stapt om samen met de vissers op het Wad of op het Lauwersmeer aan het werk te gaan. De Visserijloods heeft een eigen Fiskpaad deelnemer site, klik voor de directe link hier.

MEER IJscafé
Even uitrusten of honger en dorst gekregen? Neem plaats op het terras van MEER IJscafé en geniet van biologische producten en het fantastische uitzicht op de haven van Lauwersoog en de Waddenzee.

Informatie voor bezoekers

Wat is het Waddenkwartier?
Het Waddenkwartier is een tijdelijke ontwikkeling tot 1 januari 2019 en wordt mede gefinancierd door het Waddenfonds en de Provincie Groningen. Het doel is om het toerisme te stimuleren en te fungeren als één van de Waddenpoorten.

Er zijn op dit moment vier Waddenkwartiermakers, dit zijn de organisaties die samen het Waddenkwartier vormen, te weten Het Informatiepaviljoen (HIP), het Ticketoffice, de Visserijloods en MEER IJScafé. Bezoekers kunnen gratis op het Waddenkwartier vertoeven. Aan activiteiten (waaronder excursies, workshops e.d.) georganiseerd door (een van) de Waddenkwartiermakers zijn vaak wel kosten verbonden.

Kijk voor evenementen en het programma van het Waddenkwartier op Facebook, volg ons op Twitter (@waddenkwartier) of kijk op de website van de gemeente De Marne.

Het Informatie Palviljoen (HIP)
Openingstijden:
1 oktober 2014 t/m 31 maart 2015 : Zaterdag en zondag van 11.00 – 16.00 uur
1 april t/m 30 september 2015: Woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Ticketoffice
In de schoolvakanties is het Ticketoffice elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur. In het hoogseizoen is het Ticketoffice elke dag geopend.

Visserijloods
Zie voor openingstijden en meer informatie op de website van Stichting Geintegreerde Visserij

MEER IJscafé
Openingstijden vanaf 14 maart elke woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Waar zijn wij te vinden?

Het Waddenkwartier is te vinden aan de haven van Lauwersoog. De contactgegevens van de vier Waddenkwartiermakers die samen het Waddenkwartier vormen:

Het Informatie Paviljoen (HIP)
Haven 6, 9976 VN Lauwersoog
Tel. 0519-349070

Ticketoffice
Haven 6, 9976 VN Lauwersoog

Visserijloods
Haven 6, 9976 VN Lauwersoog

Indien u meer wilt wetenover de Visserijloods en de mogelijkheden die deze locatie biedt, kunt u contact opnemen met:
Stichting Geïntegreerde Visserij
Dr. C Hofstede de Grootkade 18 A, 9718 KA Groningen
Mob. 06 – 517 09 101
E-mail: info@geintegreerdevisserij.nl

MEER IJscafé
Haven 6a in Lauwersoog
Tel. 0519 79 50 38
Mob. 06 37 27 84 15
Website: http://meer-ijs.nl/

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: