Visserijloods

Doen Visserijloods
Ontmoetingsplek visserij

De Visserijloods is een werkplaats en ontmoetingsplek voor allerlei activiteiten die gaan over duurzame visserij en verantwoord medegebruik van de kust.

De Visserijloods op het Waddenkwartier in Lauwersoog is van de Stichting Geïntegreerde Visserij. Deze groep vissers werkt samen aan praktische en haalbare alternatieven, tegen de trend van schaalvergroting in. Vissen op een manier die past in het beheer van de Waddenzee. Met een visserijcultuur die weer verankerd is in de locale gemeenschap en economie.

Als de vissers aanwezig zijn, voel je vrij om even binnen te lopen. Ze zijn altijd in voor het beantwoorden van vragen of demonstreren van werkzaamheden!

Of het nu gaat om visserij, natuur, kennis, onderzoek, educatie of cultuur. De kuststreek kun je op veel verschillende manieren leren kennen en ervaren. Omdat het leuk is zien, doen en proeven te combineren is de Visserijloods de plek voor tentoonstellingen, netten boeten, huiskamer concerten, lezingen, excursies, vergaderingen, proeverijen en wie weet wat nog meer…

Excursies vanuit de Visserijloods

De Visserijloods is een prachtige plek voor vergaderingen en kleinschalige bedrijfsuitjes, met uitzicht over de visserijhaven, de sluis en het Wad. De inrichting is basic, maar comfortabel. Binnen staat een palletkachel en buiten kunt u heerlijk beschut in de zon zitten op het overdekte terras.

Afhankelijk van weer, seizoen, getij en visplan kunt u zelf de handen uit de mouwen steken en een dag meegaan met visser en ecoloog Jaap Vegter. In overleg zijn kleinschalige educatieve vis- en oestertochten mogelijk. Tochten met aandacht voor elkaar, de omgeving en een goed verhaal.

De Waddenvereniging en Hogeschool Van Hall Larenstein zijn partner in de Visserijloods. In de zomermaanden is de loods vertrekpunt van enkele werelderfgoedexcursies van de Waddenvereniging.

Waar zij wij te vinden?

De Visserijloods maakt onderdeel uit van het Waddenkwartier en is te vinden aan de haven van Lauwersoog.

Visserijloods
Haven 6B, 9976 VN Lauwersoog

Als je meer wilt weten over de Visserijloods en de mogelijkheden die deze locatie biedt, kun je contact opnemen met:

Stichting Geïntegreerde Visserij
Mob. 06 – 517 09 101
E-mail: info@geintegreerdevisserij.nl
Website: www.geintegreerdevisserij.nl 

Open publieksactiviteiten kun je vinden op onze Facebookpagina!

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: