The Haddock Fish & Chips

Proeven haddock 2
Fish 'n chips en meer

The Haddock Fish and Chips is een Nederlandse viswinkel die haar naam te danken heeft aan één van de meest gegeten vissoorten in Engeland; de schelvis (Engels: haddock). Naast kabeljauw wordt deze vis het meest gebruikt voor de authentieke Fish and Chips.

fish and chips

Fish and Chips

Oorspronkelijk is fish and chips een typisch Brits gerecht bestaande uit gebakken vis in combinatie met dikke frieten.  De fish and chips werd vroeger over het algemeen in een krant gewikkeld en als afhaal maaltijd meegenomen. Tegenwoordig is dit in verband met hygiëne wet- en regelgeving niet meer mogelijk en gebruikt men in veel gevallen speciaal papier, vaak bedrukt zodat het lijkt alsof het krantenpapier is.

The Haddock biedt naast de Fish and Chips, compleet geserveerd met Engelse vinegear, mushy peas en vers gesneden dikke frieten, een enorm aanbod aan al het goede wat de zee ons te bieden heeft.

De betere visspeciaalzaken bieden net als The Haddock de consument de keuze welke vissoort verwerkt wordt tot heerlijke lekkernij. De schelvis (haddock) is een veel gebruikte soort voor Fish & Chips en kibbeling wordt dikwijls gemaakt van wijting, koolvis of pollack. Bij The Haddock heb je daarnaast ook de keuze voor een fish and chips, portie kibbeling of een lekkerbek gemaakt van kabeljauw. Kabeljauw, vroeger vooral gegeten door arme mensen, is nu een dure soort maar is zeker het proberen waard. Vraag dus voor de afwisseling bij The Haddock zeker ook eens naar de kabeljauw variant van Fish & Chips of kibbeling. Mmmm smullen!

Naast de fish and chips kun je bij The Haddock o.a. terecht voor verse gerookte, gemarineerde en/of gebakken vis, maar ook diverse broodjes vis, ovenschotels en diverse salades. Bij The Haddock vis je namelijk nooit achter het net!

Maak op een leuke manier kennis met ons

Naast de heerlijke visproducten die bij The Haddock in de winkel verkrijgbaar zijn, kun je bij The Haddock ook terecht voor het cateren van verschillende evenementen. Verras en verwen de gasten op je feest, receptie, bruiloft, conferentie of borrel eens met de culinaire viswereld van The Haddock!

Grote of kleine groepen, voor elke gelegenheid bieden wij diverse mogelijkheden aan. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak is even langskomen bij ons in de winkel of bellen het gemakkelijkst. Vraag vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden!

FishGift
Anderen op een leuke manier laten kennis maken met de heerlijke vis van The Haddock Fish and Chips? Dat kan met de FishGift. Een cadeaubon in Haddock style voor ‘the best fish in town’. 

De FishGift is verkrijgbaar voor €7,50 of €15,00 en is onbeperkt geldig! De FihGift cadeaubon is verkrijgbaar bij ons in de winkel.

Waar zijn wij te vinden?

The Haddock is te vinden in het centrum van Leeuwarden.

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 uur – 18.30 uur 
Zaterdag: 10.00 uur – 17.30 uur 
Koopzondagen gesloten

The Haddock Fish & Chips
Nieuwe Oosterstraat 1E, 8911 KM Leeuwarden
Telefoon: 058 213 18 08
Website: www.thehaddockfishandchips.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Haddock-fish-chips/297733006951394

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: