Sleepnetvissen TS3

Doen sleepnetvissen

Wij zijn helemaal thuis op Terschelling en  de Waddenzee! Vroeger zelf als visserman gevaren en sindsdien het mooie beroep nooit helemaal los kunnen laten. Sinds kort gaan we daarom vissen met jullie, van toerist tot bewoner en van landrot tot echte zeepiraat, iedereen is welkom.

Tijdens een twee uur durende vaartocht (kans op zeehonden!) zetten we de netten uit en halen ze binnen, waarbij je kan zien wat er in de zee leeft. We geven uitleg en als je heel voorzichtig bent mag je zelfs sommige dieren aanraken.

De schipper legt precies uit wat soort het is, hoe groot ze kunnen worden en hoe lang dat wel niet duurt. Alles gezien? HUP…. alles weer gauw terug in de Waddenzee en het leeft vrolijk verder.

Tijdens het sleepnetvissen met de TS-3 hangt het net naast het schip. Het is een kleinschalige methode van vissen en erg geschikt voor het vangen van bodemdiertjes, zoals garnalen, krabben en platvissen. Alles gaat heel voorzichtig, heel precies, heel geleidelijk. Tijdens de ontdekkingstocht komt het net een paar keer aan boord.

Met een ruk aan het touw-hoppa- stroomt de inhoud uit op de watertafel aan boord. Meteen is het een gespetter en geklapper. Leven uit zee. En wat zie je?

Je kunt opstappen in de kleine haven van “West” (*). De viskotter TS-3 Viking biedt plaats aan 12 personen. We hebben een “watertafel” aan boord. Er is een toilet. Het schip is goedgekeurd en dus veilig.

Alle reddingsmiddelen zijn aanwezig. En de kleine ontdekkertjes krijgen van de schipper een reddingsvest om. Geen zorgen. We varen zowel met opkomend als met afgaand tij.

Vertrekdagen in overleg, dus graag even bellen (06-1026 3889), mailen (info@sleepnetvissen.nl) of kijk op onze website www.sleepnetvissen.nl.

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: