Restaurant Wannee

Proeven Wannee kokkels
Eigentijdse gerechten met lokale producten

Wannee is een eigentijds restaurant en het (praktijk) restaurant van Stenden Hotel (Stenden Hogeschool) in Leeuwarden. Het is de plek waar jongeren de fijne kneepjes van het vak leren. Stenden Hotel is in 1987 ontstaan bij de oprichting van de hotelschool. Idee was om de dagelijkse horecapraktijk een vast onderdeel te laten worden van de hotelmanagementopleiding. De naam Wannee is een rechtstreekse verwijzing naar een icoon uit de Nederlandse culinaire geschiedenis: mejuffrouw Cornelia Johanna Wannée (1880-1932).

In restaurant Wannee worden lokale gerechten bereid met het gedachtegoed van de ‘Nieuwe Nederlandse Keuken’, waarbij lokaal, lekker en puur centraal staat.

Natuurlijk worden er ook heerlijke gerechten bereid met heerlijke lokaal gevangen vis, schaal- en schelpdieren. De kokkels komen van het Wad. De vis uit de buurt en chefkok Albert Kooy kent zijn producenten en zet zich in voor het inspireren van andere ondernemers.

De leuke sfeer, de principiële manier van werken, mooie regionale ingrediënten en vriendelijke prijs maken Wannee tot heerlijke ervaring!

Nieuwe Nederlandse Keuken

Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen wie we zijn en waar we voor staan. Onze identiteit, ons DNA. Daarnaast hanteren we vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen.

In de Nieuwe Nederlandse Keuken wordt duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds gekookt, geïnspireerd op de culinaire cultuur van ons land. Eenvoudiger, vertrouwder, authentieker, leefbaarder en gezonder eten, met lokale producten gewoon van Nederlandse bodem en uit Nederlandse wateren.

De Nieuwe Nederlandse Keuken zet in op de 80:20 verhouding. Tachtig procent groenten, twintig procent vlees/vis. Tachtig procent van Nederlandse bodem en uit Nederlandse wateren, twintig procent van buiten. Koks die zijn aangesloten bij de Nieuwe Nederlandse Keuken laten zich inspireren door nieuwe ingrediënten en andere culturen om nieuwe combinaties te maken. Samen maakt dit honderd procent smaak.

“Voor De Nieuwe Nederlandse Keuken heb ik vijf basisprincipes geformuleerd die ervoor zorgen dat eten lekkerder, beter, verser, gezonder en goedkoper kan: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Winst!”, aldus chef kok Albert Kooy. In onze keuken staan deze vijf principes centraal. Met gebruik van de beste lokale leveranciers, verse ingrediënten en de juiste instelling koken wij mee met het seizoen. Het resultaat? Een verrassend, variërend menu met stuk voor stuk échte gerechten.

Meer weten over Dutch Cuisine en de Nieuwe Nederlandse Keuken? Kijk dan op http://dutch-cuisine.nl/

Waar zijn wij te vinden?

Restaurant Wannee maakt onderdeel uit van het Stenden Hotel, waar studenten van de Stenden Hogeschool het vak in de praktijk, op de werkvloer, leren. De Stenden Hotelschool bevindt zich in Leeuwarden.

Kijk op onze website voor de meest recente menukaart. Wilt u reserveren? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer. Tevens kunt u via onze website online een reservering plaatsen.

Openingstijden Restaurant
Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 uur
Zaterdag en zondag van 08:00 tot 21:00 uur

Openingstijden Bar
Dagelijks van 07:00 tot 00:00 uur

Ontbijtbuffet
Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 10:00 uur
Zaterdag en zondag van 08:00 tot 11:00 uur

Restaurant Wannee
Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden
Tel. 058 – 30 30 800
Website: www.restaurantwannee.nl

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: