Restaurant De Hinde

Proeven hinde

Restaurant De Hinde is al generaties lang een familiebedrijf. De huidige uitbaters zijn echtgenoten Harmen en Bea Ligthart, respectievelijk chefkok en gastvrouw.

De Hinde ligt op de mooiste plek van Hindeloopen, van oudsher een vissersdorp. Het restaurant ligt prominent aan de oude haven, met uitzicht op het IJsselmeer. ‘s Zomers een plek waar het een komen en gaan is van recreatievaart. Het is heerlijk om vanaf het zonnige en gezellige terras de vrolijke bedrijvigheid op de kade en in de haven gade te slaan. ‘s Winters is Hindeloopen veel stiller, maar ook storm, sneeuw en ijs trekken bezoekers.

Rond 1880 werd de visserij een belangrijke bron van inkomsten in Hindeloopen. In 1880 had de stad een vissersvloot van ca. 8 schepen met in totaal 16 vissers. In 1900 waren dat er al 75 met een bemanning van 192 personen.

De visserij in Hindeloopen bestond grotendeels uit seizoenvisserij. Er werd vooral op haring (februari en maart) en ansjovis (april en mei) gevist. De rest van het jaar verdienden de mannen op andere wijze de kost bv. als binnenschipper of op de Noordzeeloggers. In 1932 kwam er door de aanleg van de Afsluitdijk een eind aan de bloeiende visserij in Hindeloopen. (Bron: Museum Hindeloopen)

Nu is er nog één visserijbedrijf actief in Hindeloopen, zij organiseren tevens educatieve tochten op het IJsselmeer en zijn ook aangesloten bij het Fiskpaad.

Adres
Restaurant de Hinde
Harmen en Bea Ligthart

‘t Oost 4 (direct aan de oude haven)
8713JP Hindeloopen
Tel.: 0514-523868
Email: info@dehinde.nl
Website: www.dehinde.nl

Openingstijden 2015
1 tot en met 5 januari 2015 : open  tussen 12.00 en 17.00 uur
januari en februari tot en met 12 maart:   iedere zaterdag en zondag open tussen 12.00 en 17.00 uur
vanaf 20 maart vrijdags, ‘s zaterdags en zondags
vanaf 1 april tot en met 30 september : alle dagen open vanaf 11.00 uur , woensdag’s gesloten
oktober : alle dagen open vanaf 11.00 uur , woensdag’s en donderdag’s gesloten

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: