Restaurant Het Ambacht

Proeven het ambacht
Smaakvol dineren in een inspirerende entourage

Het Ambacht is op de eerste plaats een ontmoetingsplek voor Friesland en omstreken. Een restaurant waar je uitstekend kunt eten in een inspirerende entourage. Van een betaalbaar driegangenmenu tot een proeverij van acht gangen.

De vruchten van de Waddenzee, de Friese weide en de akkers worden door chef Henk Markus en zijn brigade samengesmeed tot een smaakvolle harmonie tussen regionale ingrediënten en de Mediterrane keuken. Bewust gebruik van Friese ingrediënten, duurzaam gevangen vis, scharrelvlees en seizoensgebonden producten vormen het hart van de keuken.

bck40

Vissersschip BCK-40

Voor onze visgerechten gebruiken wij lokaal gevangen, verse vis uit de Waddenzee, waaronder harder en duurzaam gevangen vis van de kotter BCK-40.

Stel zelf uw arrangement samen

Restaurant Het Ambacht biedt verschillende mogelijkheden om heerlijk te lunchen en te dineren. De menukaart is met de grootste zorg samengesteld en verandert geregeld, zodat wij u altijd gerechten kunnen presenteren met de beste ingrediënten die op dat moment verkrijgbaar zijn. Naast een à la carte menukaart bieden wij tevens diverse arrangementen aan. Een greep uit onze arrangementen:

Proeverij-menu

Graag willen wij u verrassen met onze creatieve menu-formule, een nieuwe manier van eten, waar “SMAAK” centraal staat. Onze gerechten kenmerken zich door respect voor puurheid en kwaliteit van het product. De gerechtjes binnen het Proeverij-menu zijn iets lichter uitgevoerd dan van onze normale menu’s waardoor ze zich uitermate lenen tot een uitgebreidere proeverij. Een Proeverij-menu kunnen wij serveren indien alle personen aan tafel eraan deelnemen, eventueel aangevuld met een bijpassend wijnarrangement. Natuurlijk houden wij zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Quick diner all in arrangement
Indien u weinig tijd heeft en met uw relaties graag in een 1 tot 1,5 uur wilt dineren, adviseren wij u voor het Quick diner te kiezen. Dit all-in arrangement bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht, twee bijpassende glazen wijn en koffie met huisgemaakte lekkernijen.

High Wine arrangement
Een middag genieten samen met uw vrienden, familie of collega’s. Bij mooi weer kan dit ook prachtig op ons terras. High Wine is mogelijk tot 16.00 uur aan tafel. Heerlijk starten met een glas prosecco en oester, aansluitend een drietal regionale tapas met een bijpassend glas witte wijn, vervolgd door een glas rode wijn met 2 bijpassende tapas. Uiteraard kunt u ook een enkel glas wijn met losse tapas bestellen.

Waar zijn wij te vinden?

Restaurant Het Ambacht  is gevestigd in de voormalige Technische School in het centrum van Heerenveen. Vertel ons uw ervaringen met ons restaurant, de bediening of de gerechten. Wij horen graag van u.

Restaurant 't Ambacht is gevestigd in de voormalige Technische School

Restaurant Het Ambacht – voormalige Technische School

Reserveren is mogelijk zowel via het contactformulier op onze website als telefonisch. Reserveringen via contactformulier ontvangen wij graag minimaal 24 uur voor de gereserveerde datum. Wilt u binnen 24 uur reserveren? Dan adviseren wij u om telefonisch contact met ons op te nemen.

Restaurant Het Ambacht
Burgemeester Falkenaweg 56, 8442 LE Heerenveen
Tel. 0513-232172
E-mail: info@restaurant-hetambacht.nl
Website: http://www.restaurant-hetambacht.nl/

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: