Fiskpaad troch de stêd

Doen Fiskpaad route
Ontdek vis en visserij in de Hoofdstad van de Smaak

WEareGRUTSK heeft speciaal voor het Fiskpaad, in het kader van de Week van de Smaak, een culinaire visserij wandeltocht door het centrum van Leeuwarden ontwikkeld. Hiermee wordt een daadwerkelijk Fiskpaad (vispad) door de Leeuwarder binnenstad gecreëerd, die door de bezoekers tijdens de stadwandeling ‘Fiskpaad troch de stêd’ afgelegd kan worden.

De ‘Fiskpaad troch de stêd’- wandeltocht begint bij de kiosk van WEareGRUTSK op de Prins Hendrikbrug. Na ontvangst met koffie of thee, is de volgende stop Haring Happen bij The Haddock in de Oosterstraat. Via de Vismarkt gaat de route verder naar restaurant De Walrus om op het mooiste terras van Leeuwarden te genieten met een glaasje wijn en speciaal samengesteld visgerecht. De wandeling gaat verder door oude straatjes en langs het unieke atelier van Jikke van der Zee kom je in het gezellige proeflokaal van Boomsma Beerenburger. Daarna volgt de vis uit blik bij de House of Taste. Met een glaasje wijn is dit een verrassend nieuwe combi en Foodie Tjip vertelt alle ins en outs over deze onderschatte methode van vis bewaren. Een snel cursus sushi etiquette met sushi van verse vis uit het Wad is de volgende stop tijdens de wandeling. De tocht eindigt in de leukste kroeg van Friesland waar real Pub Food (fish&chips) op het menu staat!
Fiskpaad troch de stêd
De ‘Fiskpaad troch de stêd’-wandeling duurt ongeveer 2,5 uur, dit is inclusief alle tussenstops bij de diverse bezienswaardigheden en ondernemers op de route, waar de deelnemers verschillende heerlijke vishapjes en bijpassende drankjes kunnen nuttigen. Kosten inclusief hapjes en drankjes: € 25,00 p.p.

Kaartjes voor deze unieke vistour kunnen worden gekocht bij de WEareGRUTSK kiosk op de Prins Hendrikbrug. ‘Fiskpaad troch de stêd’ is beschikbaar op zaterdag 12 september, woensdag 16 t/m zaterdag 19 september. Op deze dagen kun je tussen 10:30 en 16:00 uur terecht bij de kiosk voor deze unieke culinaire stadswandeling. Voor meer informatie kijk www.wearegrutsk.frl. Kaarten kunnen van te voren ook besteld worden door een e-mail te sturen aan WEareGRUTSK via info@wearegrutsk.nl 

Wij zijn TROTS!

WEareGRUTSK, ofwel ‘wij zijn TROTS’, dat is de boodschap die Anna-Frouk Hoogsteen en Marieke Baan willen uitdragen aan de bezoekers van hun kiosk op de Prins Hendrikbrug in Leeuwarden. Friesland en Leeuwarden hebben zoveel moois wat gezien, geproefd en beleefd mag worden, daar mag je best trots op zijn! De WEareGRUTSK-kiosk is een centraal punt in de Friese hoofdstad en dient als podium voor streekproducten, lokale specialiteiten en evenementen op het gebied van Food en Fun.

WEareGRUTSK

WEareGRUTSK

WEareGRUTSK maakt bezoekers aan Leeuwarden graag wegwijs in de stad, door middel van o.a. de Friese Food Tour. De Friese Tour is een ontdekkingstocht door Leeuwarden en maak je kennis met de eetcultuur in Friesland. Fryske specialiteiten staan centraal, van het Friese dúmke, Boomsma Beerenburger, sûkerbôle tot aan Fryske tsiis.

Door de verbindende werkwijze van WEareGRUTSK geven de dames ook inhoud aan evenementen, ontwikkelen ze concepten op maat en helpen ze ideeën om te zetten in concrete activiteiten. O.a. de Foodbloggersdag en Sneinspicknicks voor Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015 zijn mede door WEareGRUTSK georganiseerd.

Waar zijn wij te vinden?

De kiosk van WEareGRUTSK is te vinden op de Prins Hendrikbrug te Leeuwarden. Dit is de brug tussen het NS station Leeuwarden en de Leeuwarder binnenstad.

WEareGRUTSK kiosk op de Prins Hendrikbrug te Leeuwarden

WEareGRUTSK kiosk op de Prins Hendrikbrug te Leeuwarden

WEareGRUTSK
Willemskade 60b, 8911 BC Leeuwarden
Website: www.wearegrutsk.frl
E-mail: info@wearegrutsk.nl
Twitter: https://twitter.com/wearegrutsk

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: