Visrestaurant Le Sandre

Proeven Le Sandre
Heerlijke visgerechten in hartje Leeuwarden

Visrestaurant Le Sandre in Leeuwarden is gevestigd in een monumentaal grachtenpand uit 1850 in het oude centrum nabij een horecaplein met grote terrassen. De uitbater en tevens chef-kok van het restaurant is Syb Zijlstra. Hij is de bedenker van de droge visworst “De Leeuwarder Zilte Zeeworst”.

In de zomer kunt u op het knusse terras genieten van de heerlijke vis gevangen door lokale vissers, vlees op authentieke wijze gerijpt en vegetarische specialiteiten. Van amuse en brood tot de bonbons bij de koffie, een frisse salade of oesters, alles is ambachtelijk bereid in eigen keuken. Klasse en sfeer gaan bij Le Sandre goed samen met smaak en sfeerbeleving. Bij het samenstellen van de kaart houden wij rekening met verschillende seizoenen. In onze keuken maken we gebruik van verse producten uit de regio en werken samen met kleine ambachtelijke ondernemers.

Veelzijdigheid is het kenmerk van Le Sandre, van uitgebreide (zakelijke) lunch, diner, visworkshops en catering. Alles op reservering is mogelijk!

Laat u door ons verrassen met een  van de voorgestelde menu’s of maak een keuze uit de gerechten van onze a la carte kaart. Geniet van  wijn & spijs in ons sfeervolle visrestaurant aan de Eewal 54 in hartje Leeuwarden.

Friese droge worst van vis

Sinds eind 2014 is er een nieuw Fries streekproduct op de markt, de Leeuwarder Zilte Zeeworst, een Friese droge worst van vis. Drie Leeuwarder ondernemers hebben de handen ineengeslagen om dit product bte ontwikkelen en op de markt te brengen. Kok Syb Zijlstra, vishandelaar Sietse de Vries en slager en worstmaker René Bakker willen de visworst niet alleen in hun eigen zaken gaan verkopen, maar willen het product via de groothandel ook aan speciaalzaken gaan leveren.

Leeuwarder Zilte Zeeworst

De Leeuwarder Zilte Zeeworst

Zijlstra en de Vries kwamen op het idee voor de worst toen ze erachter kwamen dat een worst van vis nog niet bestaat. Ze riepen de hulp in van worstmaker Bakker in en sloegen aan hete experimenteren. Hieruit is een worst voortgekomen die voor de ene helft uit vis en voor de andere helft uit kalfsvlees bestaat. Het kalfsvlees is nodig voor de binding.

Nieuwsgierig geworden naar de Leeuwarder Zilte Zeeworst? Kom dan naar Visrestaurant Le Sandre om hem te proeven!

Waar zijn wij te vinden?
Visrestaurant Le Sandre

Visrestaurant Le Sandre

Visrestaurant Le Sandre is gevestigd in een monumentaal grachtenpand in het oude centrum van Leeuwarden.

Kijk op onze website voor de meest recente menukaart. Wilt u reserveren? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer. Tevens kunt u via onze website online een reservering plaatsen.

Visrestaurant Le Sandre
Eewal 54, 8911 GT Leeuwarden
Tel. 058-2998465
E-mail: info@lesandre.nl
Website: http://www.lesandre.nl/

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: