Volop visserijpromotie!

HARLINGEN – De afgelopen weken stond de visserij op verschillende plaatsen in Friesland in de schijnwerpers. Op zaterdag 29 augustus vond het jaarlijkse hoogtepunt van de Harlinger Visserijdagen plaats, de Open Dag in de visafslag, vele activiteiten rond de vissershaven en de traditionele Vlootschouw met prachtig versierde vissersschepen. En… natuurlijk heerlijke verschillende soorten vis!

Ons Belang deelde garnalen uit aan het publiek

Garnalen: eerlijk gevangen, heerlijk genieten.

Bestuur en leden van vissersvereniging Ons Belang deelden in de visafslag garnalen uit en vertelden het publiek over hun project ‘Kleur aan de Friese garnalenvisserij’. Daarnaast stond de vishal vol kraampjes, bezienswaardigheden, waaronder de welbekende vistafel, en was er volop muziek. In de Harlinger binnenstad was een nautische markt waar onder andere paling werd gerookt, netten werden geboet en liet de kokkkelsector met een demonstratie zien hoe er tegenwoordig op kokkels wordt gevist. Aan het eind van de middag kon het publiek aan boord stappen en een rondje meevaren met de kotters tijdens de Vlootschouw.

Hylper Fiskdei
Op zondag 30 augustus was het ‘Fiskdei’, oftewel Visserijdag, in Hindeloopen. In deze pittoreske Elfstedenstad werd de visserijsector gepromoot o.a. door gebakken schol uit te delen aan het publiek, heerlijk bereid door een enthousiast team vrijwilligers. Ook kon je er leren garnalen pellen en was er een vistafel met verschillende vissoorten. Een aantal échte IJsselmeerkotters namen mensen mee aan boord voor leuke vaartochten op het IJsselmeer met fantastisch weer. Uiteraard was het Fiskpaad ook present en zijn er een hoop mensen enthousiast gemaakt voor de cultuurhistorische achtergrond van deze prachtige sector en natuurlijk heerlijke vis van dichtbij!

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: