The Haddock heeft de beste haring van het Noorden!

LEEUWARDEN – The Haddock Fish & Chips in Leeuwarden is dit jaar door het Algemeen Dagblad in de jaarlijkse AD haringtest uitgeroepen tot de viszaak met de lekkerste haring van de drie noordelijke provincies. The Haddock heeft in de AD haringtest een 9 gescoord en behaalde daarmee plaats 20 in de landelijk haringtest.

De winkel van Angelique Stuivenwold in Leeuwarden was opgegeven voor de test door haar klanten. Eind juni kwam de jury langs voor de haringtest, vervolgens was het met spanning wachten op de uitslag. Drie weken na de test kreeg Angelique te horen dat ze zeer goed had gescoord, maar de exacte score werd toen nog niet bekend gemaakt. Op zaterdag 25 juli was het eindelijk zover, de uitslag werd gepubliceerd in de zaterdag editie van het Algemeen Dagblad. Met een top-20 notering serveert The Haddock de beste haring van Friesland, Groningen en Drenthe!

De juryleden waren vol lof over de door The Haddock geresveerde Hollandse Nieuwe. In het juryrapport: “Perfect schoongemaakt. Iets mals, ziltig en romig, dit komt in de buurt van de echte top.” En de top,  daar gaat Angelique zelf ook voor: “Volgend jaar gaan we voor de top tien!” Het juryrapport van The Haddock is terug te lezen via de website van het Algemeen Dagblad. Fiskpaad feliciteert The Haddock met behalen van dit schitterende resultaat!

Zelf ook benieuwd naar de beste haring van het Noorden? Op naar The Haddock aan de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden, voor een Hollandse Nieuwe of een andere lekkernij! Een tip van Fiskpaad: probeer ook eens de Fish & Chips van kabeljauw.

Meer informatie over The Haddock kun je vinden op de website www.thehaddockfishandchips.nl.

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: