Milleniumdoelen en vis

IJLST – Op 5 september was het feest in IJlst. Hier vond het 2015festival plaats, een festival wat in het teken stond van de milleniumdoelen, duurzaamheid, lokaal en internationaal voedsel en vooral ook feest, muziek en een goede sfeer.

Het Fiskpaad was present op het kennisplein, om daar mensen te vertellen over vis als voedselbron en de betekenis met oog op werkgelegenheid. Een bijzonder publiek, dat erg geinteresseerd was in thema’s als duurzaamheid, voedselveiligheid en puur eten, waarmee we mooie gesprekken hebben gevoerd.

Het enthousiasme was groot en veel mensen gingen naar huis met een overzicht van visserijgerelateerde belevenissen en toprestaurants op het gebied van écht eten, via het Fiskpaad. Het Fiskpaad is Festivalproof!

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: