Evenementen

Visserijdagen Bruinisse 2016

Op 14, 15 en 16 juli a.s. staat één van de oudste en gezelligste evenementen van Schouwen-Duiveland op de agenda: de Visserijdagen in Bruinisse! Drie dagen lang draait in Bruinisse alles om dit groots opgezette dorpsfeest, dat in het teken staat van de opening van het Zeeuwse Mosselseizoen.

Plaats: Bruinisse Datum: van 14-07-2016 tot 16-07-2016 Bekijk evenement
Visserijdagen Stavoren 2016

Gedurende de Visserijdagen Stavoren liggen er diverse vissersschepen, jollen, botters, schouwen en sleepboten in de haven die zeker een bezichtiging waard zijn. Tijdens de traditionele vlootschouw kunt u zelf meevaren met deze schepen. Beide dagen zijn er ook diverse demonstraties zoals: paling roken, netten boeten, hoekwant overhalen, en fuikreparaties. Op de haven zijn vistuigen "uitgezet". Er wordt een film over de visserij vertoond in de filmzaal. Verder is er natuurlijk gratis gebakken vis en wordt er regelmatig gerookte vis afgeslagen. TIP: Neem zwemkleding mee i.v.m. wateractiviteiten!

Plaats: Stavoren Datum: van 15-07-2015 tot 16-07-2015 Bekijk evenement
Wieringer VIStival 2016

Kom zaterdag 16 juli a.s. naar Den Oever voor alweer de 7e editie van het Wieringer VIStival! Op deze dag staat zeeverse vis centraal en dan vooral de vis die door de Wieringer vissersvloot gevangen wordt.

Plaats: Den Oever Datum: 16-07-2016 Bekijk evenement
Visserijdagen Harlingen 2016

Muziek, zang, dans, sportieve evenementen, kunst, folklore en zoveel meer. Beleef het zelf van tijdens de Visserijdagen in Harlingen. Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus 2016 biedt de enige zeehavenstad van Friesland weer een gevarieerd programma voor jong en oud(er). Alles tegen een decor van ruim 500 monumenten en een moderne visserij- en handelshaven, met als hoogtepunt de open dag in en rond de visveiling Urk locatie Harlingen!

Plaats: Harlingen Datum: van 24-08-2016 tot 27-08-2016 Bekijk evenement
Strontrace en Visserijdagen Workum

Van 14 oktober tot en met 22 oktober 2016 worden in Workum de Visserijdagen, Strontrace, het Liereliet festival en de Beurtveer georganiseerd. Een feest voor waterliefhebbers, vissermannen en zeilfanaten. Geniet ook mee van een, op traditionele wijze gevangen, visje en de wind in je haren!

Plaats: Workum Datum: van 14-10-2016 tot 22-10-2016 Bekijk evenement
Fiskrinsterkuier

Vroeger moesten de vissersvrouwen hun mannetje staan, het was een hard leven. Zij moesten de gevangen vis, door een kilometers lange voettocht, lopend met juk en twee gevulde manden, uitventen. Sommige vissersvrouwen liepen tot ver achter Dokkum. Ga je mee deze tocht herbeleven? 't Fiskershúske organiseert op 12 september een wandeltocht over drie verschillende afstanden.

Plaats: Moddergat Kosten: Voorinschrijving met herinnering €5, zonder herinnering €3. Ter plekke met herinnering €6, zonder herinnering €4. Bekijk evenement
Sleattemer Fisk Rikkerij dei

Voor de derde keer vindt in Sloten de Fisk Rikkerij Dei plaats. Het evenement, georganiseerd door de ondernemersvereniging van Sloten, wat geheel in het teken van visroken staat, zoals heerlijke zalm, paling, poon en makreel.

Plaats: Sloten Bekijk evenement
Opening Week van de Smaak en Ljouwert Culinair

Van 12 tot en met 20 september vind landelijke de Week van de Smaak plaats. Het thema van dit jaar is 'Vis, schaal- en schelpdieren'. Deze week vol lekkers en activiteiten wordt afgetrapt in Leeuwarden op 11 september, met onder andere een feestelijke intocht met vissersschepen in de binnenstad, het festival Ljouwert Culinair en de landelijke Held van de Smaak verkiezing. Zorg dat je erbij bent!

Plaats: Leeuwarden Bekijk evenement
Expositie Fisk & Tjits

In de Septemberweekenden kan je in Laaxum de expositie Fisk & Tjits bewonderen, van beeldend kunstenares Tjitske Boersma. Tjitske voelt zich als vissersdochter nauw verbonden met de visserij, het water en de streek. Het verdwijnen van de visserij in Laaxum, waar nog maar één familiebedrijf actief is, heeft zij aangegrepen als inspiratiebron voor haar abstracte werk.

Plaats: Laaxum Datum: van 05-09-2015 tot 27-09-2015 Kosten: Toegang Gratis Bekijk evenement
Visfuiken legen tijdens Werelderfgoed weekend

Wie gaat er op 13 en 14 juni mee het Wad op met Jaap Vegter, visser en Wadliefhebber? De excursie begint in Lauwersoog, bij de Visserijloods op het Waddenkwartier. Daarvandaan gaan we naar de fuiken, waar Jaap Vegter vertelt over de Waddenzee, de visserij en al het moois wat het Wad te bieden heeft.

Meer weten en aanmelden? Zie www.werelderfgoedweken.nl

Plaats: Lauwersoog Kosten: Leden Waddenvereniging €10,00; niet-leden €12,50; kinderen €7,50; fiets huren: +€6,50 Bekijk evenement
Expositie ‘Vissers’ in het Fries Museum

Van april t/m augustus 2015 is er in het Fries Museum de expositie 'Vissers' te bezichtigen. Kadir van Lohuizen, bekend fotograaf, fotografeerde de Friese zeevisserij in opdracht van het Fries Museum en de Leeuwarder Courant. Het resultaat is een bijzondere expositie, waar de sfeer van de sector en het leven van de visserman in beeld worden gebracht.

Plaats: Leeuwarden Datum: van 10-04-2015 tot 31-08-2015 Bekijk evenement
Pagina 1 van 212
Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: